De weg nowe Ogere, astebleeft?

Tweede Ogetse Revu – Oiver aizels, beei en engelkes

Het gebeuren speelt zich af in Hoegaarden in het jaar 2031
Via een terugblik op een aantal historische gebeurtenissen, vernemen we wat er zich de afgelopen 25 jaar heeft afgespeeld in dat pittoreske Vlaams-Brabantse dorpje aan de Gete, met zijn rijke verleden en cultuur, en met zijn specifieke tradities en dorpsfiguren.

Vanuit de 1e ”Ogetse Revu” (2006), weten we nog dat de lokale Garde Roger, toen hij op de vooravond van Palmzondag op zoek moest naar een vat Hoegaards dat van de camion was gevallen, toevallig een oude bekende tegen het lijf was gelopen : Chris van Oscar van Bare Selleke, een uitgeweken Hoegardier die al jaren niet meer in zijn geboortedorp was geweest.
Bij Chris sloeg de heimwee toe en hij wilde zich terug definitief in Hoegaarden vestigen, ware het niet dat hij wanhopig en rusteloos op zoek was naar een beeldschoon meisje uit de klas van bij zuster Mariette : het meisje met het rode strikje.
Tot over zijn oren verliefd, is hij toen opnieuw weggetrokken om haar op een dwangmatige te gaan zoeken in binnen- en buitenland.
Sindsdien is van hem geen teken van leven meer waargenomen ! Is hij ”de weg nowe Ogere” (”de weg naar Hoegaarden”) dan helemaal bijster geraakt?…

Nu, 25 jaar later, is een gedreven Hoegaardse reporter met zijn researchteam op zoek gegaan naar Chris van Oscar van Bare Selleke, in de hoop hem te kunnen overtuigen om terug te keren naar zijn geboortedorp Hoegaarden, dat ondertussen een onafhankelijke vrijstaat was geworden !
Na de klinkende verkiezingsoverwinning van de partij ”Kus mig naa mein klak” in 2006, waarbij alle traditionele Hoegaardse partijen de krachten hadden gebundeld, werd twee jaar later immers officieel de Vrijstaat ”Ogere” uitgeroepen : een onafhankelijke enclave binnen het koninkrijk België met zijn eigen vrijheden, vlag en volkslied en zijn eigen regels en ordonanties!

Deze 2e Ogetse Revu “De weg nowe Ogere, astebleeft”, is een uniek muzikaal theaterstuk in het Hoegaards dialect (het ”Ogets”), dat u meeneemt naar de vrijstaat ”Ogere” anno 2031.
Muziek en theater in combinatie met film en ”actie”, smelten samen in een verrassende, ludieke en interactieve belevenis, waarbij ook een belangrijke rol voor het publiek is weggelegd.

Lees ook:

Alle categorieën