Armistis 2009 – Opnames voor Hoegaardse revue op Gemeenteplein

Het Nieuwsblad

Thalia en de Totale Waanzin roepen op om zondag 5 oktober nu al aan te stippen op de kalender. Dan wordt er volk opgetrommeld voor filmopnames op het Gemeenteplein. Voor filmgragmenten in de Hoegaardse revue van 2009 worden massabeelden gedraaid in het teken van ‘de uitroeping van de Vrijstaat Hoegaarden’. Blijkens de grondwet moet iedereen er Ogats spreken.

Eerder al vonden opnames plaats in Gent (bij emigranten) en in Tienen (foto/ een jammerlijk sterfgeval). In Hoegaarden wordt gefilmd voor het gemeentehuis, dat al of niet in de steigers zal staan. Voor de show wordt nog decormateriaal en sponsorgeld gevraagd. De revue wordt zoals in 2007 in een groot aantal cafés en zalen gebracht. Luk Vandeplas zorgt voor het scenatio. Gaston Wuestenberghs en Jan Vanparys staan borg voor de opnames.

De Totale Waanzin treedt eerst nog op met zijn gewone liedjesprogramma (in het dialect), onder meer op 16 september (kermis) in café De Venetiaen, op het Gemeenteplein. Op 10 november vindt de klassieke viereing van Den Armistice plaats, met een revue in het Paenhuys  aan de Stoopkensstraat. Daarin zou een voorproefje zitten van de ‘Vrijstaat Hoegaarden’.