Armistis 2009 – Volkslied Hoegaarden op cd

© Raymond Billen

Lant van beei en biejete (Land van bier en bieten), het waanzinnige volkslied van Hoegaarden, staat op de cd ‘In den Aimel’. Te koop tegen 12 euro.

Raymond Billen – Het Nieuwsblad 13 november 2009

Zelfs de officiële hymne van het provincie Vlaams-Brabant is niet op cd beschikbaar. Dat is jammer want ze is gecomponeerd door Hoegardier Jeroen Doe. (Op 4 december voor eigen publiek in concert voor de Sint-Rochusvrienden).

Het Hoegaards volkslied (naar E.W. Elgar, arrangement Paul Vlayen en Luc Vandeplas) staat al wel op cd. Die is te koop op de avonden met de Hoegaardse revue . Hij is opgenomen voor een ‘leeftig’ publiek in augustus-oktober 2008.

Deelnemers zijn Clara Bessemans, Gert Depré, Michel Evers, Heidi Ickmans, Patrick Ladangh, Gorgon Romme, Luc Vandeplas, Paul Vlaeyen. Zijnde een allegaartje van muzikaal (on-)geschoolde vijftigers die De Totale Waanzin oprichtten (met als mombaarvader Ubrt Mannaerts).

Op de cd 15 nummers, samen 51 minuten, gaande van Pallemezondag tot Den Ogere bloes. De liedteksten, in het dialect, zitten erbij. Info, opname en mixing: Ivan Burvenich (IMB Landen): 0486-879.153