2011 – Voices opnieuw in openlucht

18-08-2011 Het Laatste Nieuws – Hennuy Christian 

Hoegaarden

Het driedaagse stemmenfestival Voices@Hoegaarden zal ook dit jaar zeker in open lucht plaats vinden, zo beslisten de organisatoren.

De Luchtmacht in Beauvechain kon precieze gegevens over het weer doorgeven. Het podium wordt beneden aan het Gemeenteplein geplaatst. De stoelen worden op zaterdag en zondag tussen de kiosk en het gemeentehuis geplaatst. Op vrijdag zijn er enkel staanplaatsen.

Het stemmenfestival vindt dit jaar voor het eerst drie dagen plaats ter gelegenheid van de vijfde verjaardag. “Toch willen we niet aan kwaliteit inboeten”, zegt organisator en zanger Marc Meerman. “We mogen toch Bart Herman, The Triplettes en een Wienerensemble verwelkomen.” De Totale Waanzin geeft morgen om 20 uur de aftrap van Voices Rock. Deze groep brengt muziek in het Hoegaardse dialect. Daarna volgen Okselvocht en The Sons of Navarone. Zaterdag start om 19.30 uur Voices Classic, met Men’s Voices, The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys, een Wiener Ensemble met onder andere Marc Meers-man zelf, Kris Struyven, Diane Verdoodt en Frank François. Om 20.30 uur sluit Bart Herman de avond af. Zondag is er Voices Family, met vanaf 11.30 uur VML-Hoegaarden, MGG-Hoegaarden en de Tiense Straatmuzikanten. Vanaf 16 uur is het aan de jeugd: Astrid Van Kelecom en Celine Ottenburgh, The Raptors en Maureen. Om 18.30 uur sluiten Eddy et les Vedettes Voices 2011 af. Toegang kost vijftien, twintig en tien euro. In voorverkoop gaat er vijf euro af. Info en reservatie: 0474/99.30.75.

(HCH)