2011 – Jong talent klaar voor Voices

01-08-2011 Het Laatste Nieuws – Christian Hennuy

Maureen van Idool sluit vijfde editie af

Hoegaarden

In het weekend van 19 tot 21 augustus viert het Voices@Hoegaarden festival de 5de verjaardag. Op zondag 21 augustus wordt de namiddag voorbehouden voor ‘Jeugd op de planken’. En die jeugd komt grotendeels uit Hoegaarden zelf, met als sluitstuk Maureen van Idool 2011.

Christian Hennuy

“We hebben er dit jaar voor gekozen het festival in de breedte te stofferen, i.p.v. topartiesten aan te trekken zoals Johnny Logan, Will Tura, The Flying Pickets en Laïs in het verleden. We hebben het gelijkmatig gespreid, echter zonder aan kwaliteit in te boeten. We zullen toch ook Bart Herman, The Triplettes, en een Wienerensemble verwelkomen. Ook regionale groepen als de Totale Waanzin, de Tiense Straatmuzikanten en Okselvocht, passeren de revue”, zegt organisator en zanger Marc Meersman.

Maar zondagnamiddag is voorbehouden voor het jonge Hoegaardse talent. “Ik was vierde in Idool 2011”, zegt Maureen Vanherbergen (23). “In de zomer heb ik wekelijks een paar optredens met “Idolen on Tour”. Ik vind het fijn aan Voices te kunnen deelnemen, dit is voor mij een thuismatch. Ik kan nu eindelijk optreden in mijn gemeente die mij zo goed heeft gesteund bij Idool. Ik kende Voices van naam, maar ben er nooit geweest, omdat ik in die periode steeds op Chirokamp was.”

Repeteren

Maureen trad wel ooit al op in Hoegaarden in het Paenhuys, en ook jaren geleden bij een actie voor slachtoffers van de tsunami. Astrid Van Kelecom is 17 jaar en komt ook uit Hoegaarden: “Ik studeer muziek aan de kunsthumaniora in Brussel, namelijk zang en dwarsfluit. Ik ben lid van de harmonie van Glabbeek, en daar zing ik wel eens. Vandaar dat ik minder in Hoegaarden naar buiten kwam. Ik ga een aantal rustige nummers brengen samen met de klassieke pianist Jeroen D’hoe uit Hoegaarden. Ik heb nog heel wat repeteerwerk voor de boeg.”

Bier

De toeschouwers mogen ook de 19-jarige Celine Ottenburgh uit Meldert verwelkomen. Celine heeft de muziekhumaniora afgewerkt, speelt viool en piano, en wil vanaf volgend jaar een opleiding musical gaan volgen. Zij brengt samen met Jeroen D’hoe een afwisselend repertoire, met ook enkele theatrale nummers en uptemponummers. De Raptors, een coverband bestaande uit vijf collega’s uit de scholengemeenschap Hoegaarden-Landen vervolledigen de jongerennamiddag.

Op de vraag waar al dat jonge Hoegaardse talent vandaan komt, antwoordt Maureen: “Het zit vermoedelijk in het bier, en uiteraard zetten we mekaar ook aan.” Ondertussen is deze talentvolle lichting naarstig aan het repeteren

Bart Everaerts van de Raptors, Maureen en Astrid.

Achteraan de organisatoren Marc Meersman en Luc Ottenburgh. Foto Bollen