2005 – Parkhappening blijft gezellig en uitdagend

Parkhappening blijft gezellig en uitdagend

08-07-2005 Het Nieuwsblad

De Parkhappening van jeugdhuis Paenhuys is in Hoegaarden op 8, 9 en 10 juli aan zijn 33ste editie toe. Björn Steenwinckel en Henk Daenen noemen hun festival één van de oudste van het land. Ronkende namen staan niet op de affiche. Wel krijgen veel jonge, beginnende groepjes een kans op het podium.

De Jongerenraad koos zeven zulke groepjes uit voor een optreden. De meeste van hen groeiden uit het Paenhuys zelf, waar ze ruimte kregen voor repetities. Sommige staan een eerste keer voor het grote publiek. ,,Aan grootschaligheid denken we niet”, vertellen de trekpaarden Björn Steenwinckel en Henk Daenen. ,,Beroemde groepen naar Hoegaarden halen, doen we niet. Dat is te risicovol. We zitten trouwens beperkt in accommodatie om een groot festival te organiseren. We houden de boel kleinschalig, maar tevens gezellig, volks en toch uitdagend.”

Dat uitdagende zit hem in de pas beginnende groepjes. ,,Veelal bestaan ze uit leden van het Paenhuys. We bieden ze de kans op een optreden en misschien breken ze door. Leuk is dat hun ouders mee komen genieten. Die ouders zijn vaak zelf oud-leden en dragen de jeugdclub bijgevolg een warm hart toe.”

Paenhuys startte met zijn happening in het park van het jeugdhuis, verhuisde dan naar de wei naast het gebouw aan de Stoopkensstraat en week zelfs één keer uit naar de sporthal. Deze editie zijn er twee podia, een in openlucht en een overdekt.

Vrijdag 8 juli: Jawkins geeft om 17.30 uur het startschot van een lange muzikale avond. Vervolgens treden op: Sofasonic, An Appel, Waldorf, Prowler, Scarrots, The S(h)ame, El Guapo Stunteam, Stereobox, Triggerfinger, Oblivion, Humb, Mc Battery + Guest. Elke groep krijgt een halfuurtje muziektijd. Om drie uur zaterdagmorgen zit de eerste festivalnacht erop.

Zaterdag 9 juli: DB Modbijt om 21uur de spits af, gevolgd door Maxx Brothers, DJ “O^O”, The Bonita Soundsystem en Het Jonge Geweld Collectief.

Zondag 10 juli: Het begint met een barbecue om 14 uur. Met optreden van de Totale Waanzin, om 2 uur gevolgd door een retrofuif. (BE) info@parkhappening.be of

http://www.parkhappening.be