2005 – Jeugd helpt slachtoffers tsunami met bier en optredens Jeugdbewegingen en jeugdhuizen

Hoegaarden 12-01-2005 Het Laatste Nieuws – Christian Hennuy

Heel Hoegaarden staat zaterdag 15 januari op zijn kop voor een groot evenement als steun aan de slachtoffers van de tsunami. De jeugdverenigingen verkopen blikjes Hoegaards bier aan 2 euro per blikje. Eén euro daarvan gaat naar de slachtoffers van de Tsunami. Met de verkoop van 12.012 blikjes kunnen de verenigingen 25.000 euro verzamelen. «We hopen nu nog alleen op medewerking van bekende Vlamingen», zegt initiatiefnemer Tom Cauwberghs.

Christian HENNUY

«We hebben er lang over nagedacht wat we konden doen, en we zijn op het idee van de blikjes gekomen. We zijn hier toch in Hoegaarden en het product lag dus voor de hand. In ons geval krijgen de mensen nog iets terug, want we verkopen hen een blikje bier, wel 12.012 willen we er aan de man brengen. We proberen nu nog met Interbrew te onderhandelen over een gunstige prijs. Hoe minder wij moeten betalen, des te meer er naar de slachtoffers gaat», zegt Tom.

happening

«Het initiatief komt van de brasserie Kouterhof, de taverne van de brouwerij, maar we werken het project uit via de gemeente, en via de jeugdverenigingen KLJ en Chiro, en de jeugdhuizen ’t Paenhuys en de Klup. We rekenen ook op medewerking van andere verenigingen. We doen nu nog een extra oproep tot bekende Vlamingen om tijdens onze steunhappening in Hoegaarden op het gemeenteplein te komen optreden.»

De actie «12012 keer Hoegaarden» start op zaterdag 15 januari van 12.12 uur en loopt tot 00.12 uur, om middernacht dus. De verwachte opbrengst zal rond de 25.000 euro schommelen als alle blikjes verkocht worden. De jeugdverenigingen starten met de verkoop in de namiddag. Vanaf 18 uur wordt het Gemeenteplein helemaal afgesloten voor voertuigen en om 20 uur is er een reuze-karaoke vanop de gemeentelijke kiosk.

politici

Bekende Hoegaardiers en bekende Vlamingen treden op. Sam Gooris zegde al toe. Er zijn nog onderhandelingen met onder meer Sergio, Xandee, Peter Van Laet, Carine Meynen, Laura D’Heedene en Betty Mellaerts.

Er treden ook bekende mensen op uit Hoegaarden en de omgeving op het dorpsplein: de Totale Waanzin, Janneman, Roel Vanderstukken, de Tiense Will Tura Walter Maho, … Er worden ook nog een aantal andere bekende Hoegaardiers verwacht, buiten het zanggebeuren, als Gaston Roelants, Corinne Debaets, Marc Ruell en ook politici. Jan Van Parijs van Vitaya presenteert.