2022 – Hoegaardiers zouden eventuele fusie met Tienen niet zien zitten

Het Laatste Nieuws – 13 04 2022 – Joren Wollants

Het gemeentehuis van Hoegaarden. © Christian Hennuy

HOEGAARDEN – Als het ooit tot een fusie komt tussen de stad Tienen en de gemeente Hoegaarden, zal dat tegen de zin van de meeste Hoegaardiers zijn. Dat bevestigt een poll die sinds gisteren op Facebook staat. Meer dan 400 mensen gaven er al hun mening. De overgrote meerderheid wil liever een aparte gemeente blijven.

Een fusie van Hoegaarden met een andere gemeente is voor alle duidelijkheid nog niet aan de orde. Als dat toch ooit op tafel zou liggen, lijkt Tienen de meest logische optie. Met dat idee lanceerde een facebookgebruiker een poll op de sociale media. De antwoorden wijzen bijna allemaal in dezelfde richting: Hoegaarden blijft beter een onafhankelijke gemeente.

Van de 416 mensen die op de poll reageerden, antwoordde 90 % dat ze een fusie niet zouden zien zitten. Er zijn zelfs meer mensen die liever een fusie met Boutersem of Bierbeek zouden aangaan dan eentje met Tienen. Nog geen 4 % van de mensen die reageerden, zou in zee willen gaan met de Suikerstad. Het gaat natuurlijk maar om een facebook-poll, maar het geeft alvast een idee van wat de burger wil.