2022 – Hoegaarden tegen elke vorm van fusie

Hageland Actueel – 13 04 2022 – Christian Hennuy

Op de Gewoon Wit receptie, een plaatselijke dorpspartij,  kwam de eventuele gemeentefusie weer opdagen. “We willen de Hoegaardse eigenheid bewaren. Maar wat als een fusie verplicht wordt?”, klonk het. Oud-gemeenteraadslid Lynn Minot (voormalig CD&V), die nu in het Leuvense woont, startte alleszins een poll op waaruit blijkt dat de Hoegaardiers absoluut niet van een fusie willen weten.

“ We willen dit grondig onderzoeken. We mogen niet uitsluitend emotioneel reageren”, klonk het bij Gewoon Wit. Op dit ogenblik is nog geen concreet voorstel, maar de kans dat er op de gemeenteraad een voorstel komt voor een onderzoek naar mogelijke gemeentefusies is groot.

Zopas werd op het Armistisconcert in het Paenhuys in Hoegaarden, een statement gemaakt waarbij Hoegaarden tegen elke vorm van fusie zijn. ‘We wille ni bé Teujne’, klonk het. Luc Vandeplas, scenarioschrijver van de Totale Waanzin op het Armistisconcert:”Ze willen nu een studie doen naar de mogelijkheid voor een fusie. Maar met een studie kun je alles bewijzen wat je zelf wil als resultaat. Dat weet ik maar al te goed uit bedrijfsleven.

Poll georganiseerd door Lynn Minnot

Poll Hageland Actueel

Aan de hand van het statement op Hageland Actueel werd een poll georganiseerd over wat het Hageland denkt over een mogelijke gemeentefusie. Nu startte ook oud-gemeenteraadslid Lynn Minnot  uit Hoegaarden een poll: “Ik ben wel uit Hoegaarden weg, maar ik vroeg mij af hoe de bevolking tegen dergelijke fusie staat. Ik ben nog altijd met Hoegaarden begaan.. Het is duidelijk dat de Hoegaardiers tegen een fusie zijn”, aldus Lynn. Uit de resultaten van de onderzoeken blijkt dat de overgrote meerderheid niet van een fusie wil weten.