Armistis 2002 – De Totale Waanzin rockt in het dialect

Hoegaarden 09-11-2002 Het Laatste Nieuws – Christian Hennuy

‘Schipper en z’n vraa’ of ‘Maskes van Ogere’ zijn twee titels van rocknummers van de Hoegaardse band De Totale Waanzin. Inderdaad, de groep rockt in het dialect. Wie De Totale Waanzin aan het werk wil zien, moet vanavond om 21 uur naar ’t Paenhuys voor het ‘Armistis’-concert.

Om het concert aan te kondigen, gebruikt De Totale Waanzin een wel heel bijzondere reclamecampagne. Onder het motto ‘Moesjen ver de waanzin’ verspreidt de groep stembrieven waarop de concertgangers hun keuze uit het repertoire van de groep kunnen maken. Moesjen is Hoegaards voor stemmen. Ook op de website van ’t Paenhuys kan je je stem uitbrengen. «Zo kiezen de toeschouwers zelf wat ze graag horen», zegt Paul Vlayen (36), één van de stichters van De Totale Waanzin.

‘Zotte Minse’

Ook Michel Evers (51) is er van bij de start bij: «We zingen liedjes in het dialect over plaatselijke toestanden van vroeger en nu, over markante figuren en rare mensen uit de gemeente. In ‘Taas in de Klaas’ zingen we over Hoegaardse straatnamen. In ‘Zotte Minse’ hebben we het over Bams de Plekker, Artuur Bloempot, Marsel de Punter, Lewie de Varever, Bach de Boor, Franske de Liegeneer en zovele andere dorpsfiguren. We zingen over meisjes van vroeger en nu in ‘Maskes van Ogere’.

«We bestaan al negen jaar en De Totale Waanzin is nog altijd springlevend», vult Paul aan. «De groep is ontstaan uit de gitaarlessen die ik jaren geleden in ’t Paenhuys gaf.»

De bezoekers vanavond kiezen zelf uit het repertoire van de groep. Wie ‘Pjerke Sailes’, ‘Schipper en z’n vraa’, ‘Maskes van Ogere’, ‘De zaun van Bare Prins’ of de rap ‘Et spel van Angel’ wil horen, kan nog vlug stemmen op www.paenhuys.be. (HCH)

Voor meer informatie over

het concert kan je bellen naar 016/76.73.76. Kaarten kosten