2021 – De bierfeesten in Outgaarden (24 oktober 2021)

Ambiance op de bierfeesten
Twee jaar na de voorstelling van hun bierproject ‘Moutgaarden zet Outgaarden op de bierkaart’, organiseerden de leden van het Outgaarden Brewing Team, samen met het Dorpscomité van Outgaarden, de eerste bierfeesten. Met succes, want er kwamen wel een 300-tal mensen langs in de pastorietuin, achter de Sint-Niklaaskerk.

Amateurbrouwers Yves Willems en Kris Hendrickx legden trouwens de verklaring voor het prachtige herfstweer bij de patroonheilige van Outgaarden. “Wij zijn immers braaf geweest”, aldus Yves. Er waren rondom de pastorietuin tenten opgesteld en uiteraard zorgden de nodige vuurkorven voor de nodige verwarming, met toch het bier centraal als hartverwarmende vloeistof, en zeker de nieuwe Gorgonius Tripel Autumn Edition.

“We zijn blij dat zoveel inwoners van Outgaarden en van Hoegaarden fan zijn van ons bier. Uiteraard hadden we hier ‘Oktoberfest’ als thema, vandaar dat we een paar Moutgaarden hostessen opgetrommeld hadden in typische Beierse klederdracht, dus met een knipoog naar de bierfeesten in München. We zijn blij en ook wel trots dat Moutgaarden een klein kiezeltje kan bijdragen aan het rijke culturele erfgoed van onze prachtige Gemeente Hoegaarden”, aldus Yves.

Lees verder onder de foto

De brouwers
De brouwers Kris en Yves met de Moutgaarden hostessen

De organisatoren hadden eveneens gezorgd voor de muzikale ambiance. Zo bracht de Totale Waanzin, een paar weken voor hun grote Armistis concert in het Paenhuys, een gesmaakt optreden in de pastorietuin, met als afsluiter het Hoegaards volkslid ‘Land van beuj èn biejete’, uit volle borst gezongen door de aanwezigen, een kippenvelmoment.. Daarna was het de beurt aan de Hagelandse Blaaskapel om de typische sound van bierfeesten te brengen.

De Totale Waanzin
De Totale Waanzin
www.hagelandactueel.be

2021 – Eerste Outgaardse bierfeesten meteen een succes (24 oktober 2021)

In de pastorietuin werden enkele tenten opgesteld, maar de weergoden waren geodgezind.

In de pastorietuin werden enkele tenten opgesteld, maar de weergoden waren geodgezind. © HCH

OUTGAARDENLeden van het Outgaarden Brewing Team organiseerde samen met het Dorpscomité van Outgaarden de eerste bierfeesten, net twee jaar na de voorstelling van hun bierproject ‘Moutgaarden zet Outgaarden op de bierkaart’. De bierfeesten hadden een jaarlijkse traditie moeten worden, maar de pandemie stak daar een stokje voor. Toch is de (uitgestelde) eerste editie een waar succes, liefst 300 mensen kwamen genieten in de pastorietuin aan de Sint-Niklaaskerk.

Armistis 2021 – Armistis gezelschap is ‘Trug vast’ door corona in Hoegaarden

Hageland Actueel – 4 november 2021  – Christian Hennuy

Wie gedacht had volgende week uit de bol te gaan op het Armistisconcert van de Totale Waanzin ‘Trug gelost’, zal bedrogen uitkomen. Wegens de stijgende coronacijfers in Hoegaarden zijn de drie voorstellingen van 11, 12 en 13 november afgelast. De opvoeringen zullen in februari of maart van volgend jaar plaats vinden.

De titel ‘Trug gelost’ was gekozen omdat vorig jaar het Armistis concert niet kon plaats vinden ook al door corona, maar uiteindelijk wordt het ‘Trug vast’. Opvoeringen van het Armistis concert in het dialect lokken steeds heel wat toeschouwers in de kelder van het Paenhuys (foto). Alles was nochtans klaar, maar toen kwam er slecht nieuws van de gemeente.

‘Gezien de huidige situatie in Hoegaarden , dagelijks komen er gemiddeld 5 à 6 besmettingen bij, nadert de Alertfase . Op dit ogenblik hebben we drie opeenvolgende dagen met stijgingen: een 7- daagse incidentie van 247 en een positiviteitsratio van 0,73. Vermoedelijk komen we morgen in een Early Warning situatie en dan is de Alertfase zeer nabij’, aldus een waarschuwing van de gemeente. Wat betekent dat er dan plots veel strengere maatregelen kunnen afgekondigd worden.

Lokale overheden als gouverneurs of burgemeesters kunnen bij afkondiging van een epidemische noodsituatie, de Alertfase dus,  bestuurlijke maatregelen nemen om de gevolgen van de epidemische noodsituatie voor de bevolking te voorkomen of te beperken.

Bierfeest met De Totale Waanzin

“Strikt genomen hadden de voorstellingen kunnen plaats vinden volgens het horeca protocol, maar nu komt er plots de dreiging van bijkomende maatregelen bij. Alles was nochtans klaar: de muziek, de films, de sketches. Al het materiaal van de provincie was reeds aanwezig in het Paenhuys. Maar we konden het risico niet nemen dat volgende week de optredens plots verboden worden”, zegt organisator Luc Vandeplas.

“We gaan de opvoeringen uitstellen tot februari of maart volgend jaar, waarbij de mensen de keuze krijgen hun kaarten te houden voor de voorstelling in het voorjaar, of hun geld terug te vragen. We voelden ook al aan dat sommige mensen twijfelden of ze zouden komen, vandaar dat we nu de knoop doorgehakt werd. Iedereen zal verwittigd worden”, besluit Luc Vandeplas met spijt in het hart.

Alle categorieën