2021 – De bierfeesten in Outgaarden (24 oktober 2021)

Ambiance op de bierfeesten
Twee jaar na de voorstelling van hun bierproject ‘Moutgaarden zet Outgaarden op de bierkaart’, organiseerden de leden van het Outgaarden Brewing Team, samen met het Dorpscomité van Outgaarden, de eerste bierfeesten. Met succes, want er kwamen wel een 300-tal mensen langs in de pastorietuin, achter de Sint-Niklaaskerk.

Amateurbrouwers Yves Willems en Kris Hendrickx legden trouwens de verklaring voor het prachtige herfstweer bij de patroonheilige van Outgaarden. “Wij zijn immers braaf geweest”, aldus Yves. Er waren rondom de pastorietuin tenten opgesteld en uiteraard zorgden de nodige vuurkorven voor de nodige verwarming, met toch het bier centraal als hartverwarmende vloeistof, en zeker de nieuwe Gorgonius Tripel Autumn Edition.

“We zijn blij dat zoveel inwoners van Outgaarden en van Hoegaarden fan zijn van ons bier. Uiteraard hadden we hier ‘Oktoberfest’ als thema, vandaar dat we een paar Moutgaarden hostessen opgetrommeld hadden in typische Beierse klederdracht, dus met een knipoog naar de bierfeesten in München. We zijn blij en ook wel trots dat Moutgaarden een klein kiezeltje kan bijdragen aan het rijke culturele erfgoed van onze prachtige Gemeente Hoegaarden”, aldus Yves.

Lees verder onder de foto

De brouwers
De brouwers Kris en Yves met de Moutgaarden hostessen

De organisatoren hadden eveneens gezorgd voor de muzikale ambiance. Zo bracht de Totale Waanzin, een paar weken voor hun grote Armistis concert in het Paenhuys, een gesmaakt optreden in de pastorietuin, met als afsluiter het Hoegaards volkslid ‘Land van beuj èn biejete’, uit volle borst gezongen door de aanwezigen, een kippenvelmoment.. Daarna was het de beurt aan de Hagelandse Blaaskapel om de typische sound van bierfeesten te brengen.

De Totale Waanzin
De Totale Waanzin
www.hagelandactueel.be