2009 – Kris en Yves fietsen naar Firenze …

Hoegaarden 02-04-2009 Het Laatste Nieuws – Hennuy Christian

Kris en Yves fietsen naar Firenze Actie moet geld in het laatje brengen voor stichting MM Delacroix

Op de Hoegaardse jaarmarkt, nu zondag ter gelegenheid van de Palmprocessie, gaat alle aandacht naar de stand van Kris Hendrickx en Yves Willems uit Outgaarden. De twee gaan samen naar Firenze fietsen – een tocht van 1.688 kilometer – ten voordele van de Stichting MM Delacroix in Tienen.

Hoegaarden

«We zijn niet het komische duo Kris en Yves uit ‘Man bijt Hond’», lachen Kris Hendrickx en Yves Willems, «maar we willen met ons ‘Warming Up event’ op 5 april ook opvallen. Dan starten wij de kaartenverkoop.»

Kris en Yves zijn alvast niet aan hun proefstuk toe. «Drie jaar geleden zijn we al met de fiets naar Saint-Tropez gereden. Nu willen we naar Firenze. We wilden dat koppelen aan een goed doel en onze keuze viel op de Stichting MM Delacroix uit Tienen, omdat we daar goede connecties mee hebben», zeggen ze.

Verenigingen

De stand op de jaarmarkt is de startactie van het evenement. Kris en Yves kunnen nu al rekenen op de steun van heel wat Hoegaardse instanties en verenigingen. De gemeente Hoegaarden, VIA, WTC Thiunas, De Totale Waanzin, Skin, de Holle Wegen Joggers, ’t Paenhuys, De Klup en de stichting Delacroix doen nu alvast mee. De kaartenverkoop start op 5 april.

«De palmzondagmarkt is de geschikte plaats om veel mensen te treffen», zegt Kris. «Ik zal er wel voor zorgen dat de stand opvalt bij de voorbijgangers.»

Koersfietsen

De fietstocht zelf vindt plaats van 21 juni tot 3 juli. «We vertrekken aan de rotonde in Altenaken», vertelt Kris. «De eerste kilometers zullen er zeker heel wat fietsers even meefietsen. Maar de rest van de fietstocht doen we alleen. We fietsen naar het Italiaanse Firenze. Met hooguit een zevental kilo bagage, want we doen de hele tocht met koersfietsen. We monteren daarvoor een speciaal bagagerekje op onze fietsen. Elke avond slapen we in een hotelletje en onze vrouwen komen ons in Firenze oppikken. Op ons programma staan onderweg toch wel enkele zware cols.»

In juli, na de terugkeer van de twee mannen, is er nog een benefiethappening met De Totale Waanzin en de Bempt Band in de Hoegaardse sporthal. Een exacte datum ligt nog niet vast. De Bempt Band is een groep van mensen uit Ten Haghedorn, een vestiging van MM Delacroix in Hakendover. Het gaat om personen met een mentale handicap, die onder leiding van Paul Vlayen muziek maken.

Kris Hendrickx en Yves Willems in hun fietsuitrusting.

Foto Bollen