Armistis 2007 – De Totale Waanzin ‘danst…’

DE TOTALE WAANZIN ‘danst’

Op zaterdag 10 november – 21u nodigt De Totale Waanzin uit op hun traditioneel jaarlijks “Armistis-Konsaar”.

Traditiegetrouw brengt De Totale Waanzin op deze 14e ‘Armistis’ een mix van muzikale kolder en plezante, doorleefde ‘leekes’ in het Hoegaards dialect (et ‘Ogets’) over o.a. de dagdagelijkse dingen (“Nen tristigen dag”, “Ig wiejet et ni”, “Ig was doewef”), over Hoegaarden (“Taas in de Klaas”, “Giejen boerkes in Ogere”,) en over zijn lokale dorpsfiguren (“Pjeirke Sailes”, “Lewikke den Roeweje”, “Schipper en zen vraa”), over de Hoegaardse meisjes (“Et spel van Angel”, “Betty & Benny”) en het Hoegaardse bier (“In den aimel es gieje beei”, “Zatte minse”).
Ook de recente actualiteit met de terugkeer van het Hoegaards bier is in het nieuwe repertoire te beluisteren (“Geft azen Oget trug”).

Na de geslaagde theatertoer met de Ogetse Revu (Hoegaardse revue) “Kus mig naa mein klak” en de “Verbrowdereng mé ander kultuire” (de verbroedering met andere culturen en dialecten) werd voor deze editie gekozen voor beweging … want er moet en zal gedanst worden.

De Waanzin heeft speciaal hiervoor een aantal nieuwe nummers gemaakt en ook ‘oude’ nummers in een aangepast ‘danskleedje’ gestoken.
Van volksdans, cha-cha-cha, jive, wals, polka en line-dance over tango, rap, scottisch, boogie, boombal, slow en tapdans tot buik- en paaldans.
Een 20-tal gerenommeerde en gereputeerde dansspecialisten geven het voorbeeld en nemen de aanwezigen mee op sleeptouw

Chris Michel zal ook deze keer de uitdaging aangaan om dit muzikaal waanzinnig dansgebeuren in goede banen te leiden…

De Totale Waanzin zijn : Heidi Ickmans (trekzak), Clara Bessemans (zang), Patrick Ladangh (zang), Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang), Michel Evers (bas), Luc Vandeplas (gitaar, fluit) en Gorgon Romme (drums, percussie), Ivan Burvenich staat in voor het geluid en de techniek.

Dit wordt opnieuw een onuitgegeven ‘multi-disciplinair’ spectakel… op de vooravond van de wapenstilstand (‘Armistis’).

Meer info : ’t Paenhuys Hoegaarden : 016/76.73.76 – info@paenhuys.be

www.paenhuys.be

________________________________________________________________

De Totale Waanzin ‘danst…’

In ’t Paenhuys te Hoegaarden

Zaterdag 10 november om 21u

Vvk 6€ / kassa 8€