2012 – Hoegaarden vergeten volksliedjes staan op CD

07-11-2012 Het Nieuwsblad

Hoegaarden Vergeten volksliedjes staan op cd

Een reeks zo goed als vergeten volksliedjes uit Hoegaarden en omgeving staan voortaan op een cd. De muziekgroep Totale Waanzin ging er naar op zoek en zorgde voor een eigentijds arrangement. De groep bestaat negentien jaar, zingt in het dialect en geeft jaarlijks een concert. Het repertoire telt al 120 ‘waanzinnige’ nummers en op zaterdag 10 november…

Hoegaarden Vergeten volksliedjes staan op cd Een reeks zo goed als vergeten volksliedjes uit Hoegaarden en omgeving staan voortaan op een cd. De muziekgroep Totale Waanzin ging er naar op zoek en zorgde voor een eigentijds arrangement. De groep bestaat negentien jaar, zingt in het dialect en geeft jaarlijks een concert. Het repertoire telt al 120 ‘waanzinnige’ nummers en op zaterdag 10 november laat de band er 25 daarvan horen in het Kouterhof tijdens het ‘Armistis-konsaar’. ‘Mowager en gezont en ’n bende iejel spésiowal gasten’ is het thema van het concert. Een cd reserveren kan via info@detotalewaanzin.be of bij Clara Bessemans op 0496-72.53.07. (be)

Leuven Solidariteitscomité Ford opgericht Ook in Leuven is de sluiting van Ford Genk hard aangekomen. Vorige week zijn studenten en lectoren van de Katholieke Hogeschool Leuven de arbeiders al een hart onder de riem gaan steken. Nu hebben enkele Leuvenaars, onder meer leden van PVDA+ en Jong SPA-Leuven, de krachten gebundeld om een solidariteitsactie te starten. ‘We willen de arbeiders en vakbonden steunen in de volgende maanden van moeilijke onderhandelingen en afwachten. Want ook hier in het Leuvense zijn er de laatste tijd ontslagen geweest en zitten er mensen in hetzelfde schuitje’, klinkt het bij de initiatiefnemers. Het comité trekt zondag van Leuven in groep naar de solidariteitsmars in Genk. (ivw)

LEUVEN Veto steunt de Klimaatweek Studentenblad Veto verschijnt volgende week alleen digitaal. Eenmalig wordt de wekelijkse oplage van 9.000 exemplaren niet op papier gedrukt, ten voordele van de Leuvense Klimaatweek. In deze week, van zaterdag 10 tot en met zondag 18 november, houdt Leuven eraan om zichzelf duurzaam op de kaart zetten. Aan de hand van allerlei culturele activiteiten wordt benadrukt dat ecologische verandering vertrekt bij een persoonlijke ingesteldheid, maar vooral bij een bereidheid tot samenwerken. Het bespaarde geld schenkt Veto integraal aan Ecolife, een Leuvense milieuorganisatie die aan de hand van campagnes naar ecologische gedragsverandering streeft. De digitale krant, net zoals duiding rond de actie, vind je op www.veto.be. (fhw)