2022 – Politicus speculeert op fusie Tienen, Boutersem, Hoegaarden

03-09-2022 Nieuwsblad

Daniël Raymaekers, ziet in een politiek treffen met onder andere de burgemeester van Tienen en mandatarissen uit omringende gemeenten, een voorafspiegeling van een fusie van gemeenten.

Daniël Raymaekers, Open VLD-kandidaat in Tienen en momenteel tiende opvolger in de gemeenteraad, geeft commentaar bij een groepsfoto van het Ontbijt van Team Burgemeester in Hoegaarden. “De fusie Tienen, Boutersem en Hoegaarden aan het voorbereiden. Dat zou fantastisch zijn”, zo schrijft hij.

Hij herkent op de foto onder andere de Tiense burgemeester Katrien Partyka, de Hoegaardse collega Jean-Pierre Taverniers, de Boutersemse schepen Bart Dusart en andere schepenen en raadsleden. Als iemand erop wijst dat ook burgemeester Marc Wijnants erbij staat reageert Raymaekers: “Niets belet Linter om zich hierbij aan te sluiten natuurlijk.”

Raymaekers noemt een fusie: “Toekomstgericht een enorme winstbesparing. Ik denk dat schaalvergroting mist een goede organisatie alleen maar positief kan zijn.” Maar hij oogst geen bijval: “Denk het niet, nooit”, “Niet Leuk”, “Hoegaarden leeft”,…

In Hoegaarden zette De Totale Waanzin het fusiethema op scherp in zijn jongste revue. Tijdens het klassieke Armistisconcert werd de mogelijke fusie tussen Hoegaarden en Tienen gehekeld met een lied. Dat moest in het dialect. In We wille ni bé Teujne, (Wij willen niet bij Tienen) heet het dat de stad al de palmezel stal, maar de traditie niet klein krijgt. “We blèive Ôgardeers en da d’és tot in de doewet.”

rb

Deel deze pagina