Archiveer 31/10/2018

Zot van Oech – Het Laatste Nieuws

De Totale Waanzin brengt bij gelegenheid van het Armistis-konsaar op 9, 10 en 11 november en hun 25ste verjaardag, een derde CD uit in het dialect: ‘Zot van Oech’

De opname van de eerste CD van de Waanzin in 2003 in de oude Smidse
 KRISTIEN BOLLEN De opname van de eerste CD van de Waanzin in 2003 in de oude Smidse

Deze nieuwe CD is in primeur te verkrijgen tijdens de concertreeks in het Paenhuys. “ Let wel, er zijn nog alleen plaatsen beschikbaar op zondag 11 november voor de namiddagvoorstelling,” aldus Luc Vandeplas, drijvende kracht achter de Armistis concerten. Er staan 17 nieuwe liedjes in het dialect op de nieuwe CD. De muzikanten die dit realiseerden zijn Heidi Ickmans (trekzak), Clara Bessemans (zang), Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang), Michel Evers (bas), Luc Vandeplas (gitaar, fluit), Gert Depré (zang, gitaar, doedelzak), Walter Maho (drums, percussie), Jan Stuerbout (accordeon, piano, zang) en Ivan Burvenich (geluid en de techniek). De Totale Waanzin nam in de Smidse van ’t Paenhuys in april 2003 een eerste live CD op. Het ging om een opname in de kroeg met vooral liedjes over bier en vrouwen. ‘Zatte Minse’, zo luidde de titel van de CD, waarop UBRT 10 jaar Totale Waanzin aankondigde. Aan het einde van dat jaar vierde de Totale Waanzin immers zijn 10de verjaardag. In november 2008 bracht de Waanzin tijdens het Armistis concert, een voorsmaakje van een nieuwe ‘Oowgedse Revu’. Het stuk “In den Aimel” werd gepresenteerd, en tegelijk werd de nieuwe, gelijknamige CD voorgesteld. Hierin ook de ondertussen klassiek geworden afsluiter van elk concert ‘Land van beuj en biejete’, het Hoegaards volkslied. De Waanzin bracht in 2012 nog de CD ‘Oude liefde roest niet’ uit, in het kader van een Leader-project. Maar hier ging het om oude liedjes in het Nederlands, volksliedjes die tijdens lokale feesten tot in de eerste helft van vorige eeuw werden gezongen. Nu dus opnieuw een echte dialect-CD. Info: www.detotalewaanzin.be

Armistis Concert bijna uitverkocht – Het Laatste Nieuws

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november nodigt De Totale Waanzin uit op het jaarlijks “Armistis-Konsaar”, dat plaats vindt in het Paenhuys te Hoegaarden. Wie nog kaarten wil zal zich moeten haasten want de vertoningen van vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. Alleen voor de zondagnamiddag zijn er nog kaarten beschikbaar.

De Totale Waanzin bij de vorige Armistis

Deze 25 ste jubileum-editie van ‘Den Armistis’ brengt een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema “25 jower waanzin”. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, brengt De Waanzin een bloemlezing van hun muziek vanaf 1993 tot nu, met tussendoor een korte geschiedenis van de groep met de hoogtepunten en andere memorabele momenten. Daarnaast zijn er nog gastoptredens van de lokale ‘vedetten’ Toets, Fred Depré en zuster Mariette en van Herman Vandermeulen van ‘Ich en éja’. Tussendoor zorgt ‘Het Armistis-theatergezelschap’ met zijn onderkoelde sketches voor de nodige ambiance.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, brengt de Totale Waanzin ook een nieuwe CD “Zot van oech” uit met 17 nieuwe liedjes. In primeur te verkrijgen tijdens dit Armistis-konsaar.

Reservatie: 0496/72. 53. 07
Info: info@detotalewaanzin.be