Armistis 2013 – Totale Waanzin wordt 20 jaar

31-10-2013 Het Laatste Nieuws

De Totale Waanzin bestaat twintig jaar en is in volle voorbereiding op het Armistis-Konsaar dat op 9 en 10 november in het Paenhuys wordt gebracht. De repetities gebeuren in het vernieuwde Paenhuys. Traditiegetrouw brengt De Totale Waanzin op deze 20ste editie van Den Armistis een mix van muzikale kolder en plezante, doorleefde ‘léjkes’ in het Hoegaards dialect. De liedjes van de Waanzin worden afgewisseld met sketches, gedichten, verhalen over Hoegaardse dorpsfiguren, of andere ‘straffe vertelselkens’. Die worden gebracht door bekende en minder bekende Hoegaardiers. (HCH)

2018 – Zot van Oech

Het Laatste Nieuws

De Totale Waanzin brengt bij gelegenheid van het Armistis-konsaar op 9, 10 en 11 november en hun 25ste verjaardag, een derde CD uit in het dialect: ‘Zot van Oech’

De opname van de eerste CD van de Waanzin in 2003 in de oude Smidse
 KRISTIEN BOLLEN De opname van de eerste CD van de Waanzin in 2003 in de oude Smidse

Deze nieuwe CD is in primeur te verkrijgen tijdens de concertreeks in het Paenhuys. “ Let wel, er zijn nog alleen plaatsen beschikbaar op zondag 11 november voor de namiddagvoorstelling,” aldus Luc Vandeplas, drijvende kracht achter de Armistis concerten. Er staan 17 nieuwe liedjes in het dialect op de nieuwe CD. De muzikanten die dit realiseerden zijn Heidi Ickmans (trekzak), Clara Bessemans (zang), Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang), Michel Evers (bas), Luc Vandeplas (gitaar, fluit), Gert Depré (zang, gitaar, doedelzak), Walter Maho (drums, percussie), Jan Stuerbout (accordeon, piano, zang) en Ivan Burvenich (geluid en de techniek). De Totale Waanzin nam in de Smidse van ’t Paenhuys in april 2003 een eerste live CD op. Het ging om een opname in de kroeg met vooral liedjes over bier en vrouwen. ‘Zatte Minse’, zo luidde de titel van de CD, waarop UBRT 10 jaar Totale Waanzin aankondigde. Aan het einde van dat jaar vierde de Totale Waanzin immers zijn 10de verjaardag. In november 2008 bracht de Waanzin tijdens het Armistis concert, een voorsmaakje van een nieuwe ‘Oowgedse Revu’. Het stuk “In den Aimel” werd gepresenteerd, en tegelijk werd de nieuwe, gelijknamige CD voorgesteld. Hierin ook de ondertussen klassiek geworden afsluiter van elk concert ‘Land van beuj en biejete’, het Hoegaards volkslied. De Waanzin bracht in 2012 nog de CD ‘Oude liefde roest niet’ uit, in het kader van een Leader-project. Maar hier ging het om oude liedjes in het Nederlands, volksliedjes die tijdens lokale feesten tot in de eerste helft van vorige eeuw werden gezongen. Nu dus opnieuw een echte dialect-CD. Info: www.detotalewaanzin.be

Armistis 2018 – Armistis Concert bijna uitverkocht

Hoegaarden 30-10-2018 Het LMaatste Nieuws

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november nodigt De Totale Waanzin uit op het jaarlijks “Armistis-Konsaar”, dat plaats vindt in het Paenhuys te Hoegaarden. Wie nog kaarten wil zal zich moeten haasten want de vertoningen van vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. Alleen voor de zondagnamiddag zijn er nog kaarten beschikbaar.

De Totale Waanzin bij de vorige Armistis

Deze 25 ste jubileum-editie van ‘Den Armistis’ brengt een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema “25 jower waanzin”. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, brengt De Waanzin een bloemlezing van hun muziek vanaf 1993 tot nu, met tussendoor een korte geschiedenis van de groep met de hoogtepunten en andere memorabele momenten. Daarnaast zijn er nog gastoptredens van de lokale ‘vedetten’ Toets, Fred Depré en zuster Mariette en van Herman Vandermeulen van ‘Ich en éja’. Tussendoor zorgt ‘Het Armistis-theatergezelschap’ met zijn onderkoelde sketches voor de nodige ambiance.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, brengt de Totale Waanzin ook een nieuwe CD “Zot van oech” uit met 17 nieuwe liedjes. In primeur te verkrijgen tijdens dit Armistis-konsaar.

Reservatie: 0496/72. 53. 07
Info: info@detotalewaanzin.be

Armistis 2018 – Nog kaarten voor één opvoering Armistis

Hoegaarden – Het Nieuwsblad

 

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november nodigt De Totale Waanzin uit op zijn traditioneel jaarlijks “Armistis-Konsaar”, in het Paenhuys in Hoegaarden.

Met Heidi Ickmans, Clara Bessemans, Paul Vlayen, Michel Evers, Luc Vandeplas, Gert Depré, Walter Maho, Jan Stuerbout en Ivan Burvenich. Foto: if

Deze 25ste jubileum-editie van Den Armistis brengt een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema “25 jower waanzin”. De Waanzin een bloemlezing van haar muziek vanaf 1993 tot nu, met tussendoor een korte geschiedenis van de groep met de hoogtepunten en andere memorabele momenten. Er komt ook een nieuwe cd uit Zot van oech uit met zeventien nieuwe liedjes. Dde optredens van vrijdag 9 en zaterdag 10 november zijn reeds uitverkocht. Er zijn ogzutplaatsen voor zondag 11 november – 14u30. Voorverkoop 10 euro / kassa 12 euro.

Info: info@detotalewaanzin.be

20220 -“Hoegaarden bierdorp” ook in Texas

Het Nieuwsblad

© christine celis

© christine celis

© christine celis

 

HOEGAARDEN – Brouwer Christine Celis kreeg bij haar jongste bezoek aan Hoegaarden een bord mee. Het hangt nu in haar huisbrouwerij/taveerne in Austin (Texas).

hristine, dochter van de peetvader van het Belgische witbier Pierre Celis, brouwt nu zelf samen met haar dochter. De varianten op de Celis White zijn de consumeren op tal van plaatsen maar ook in de eigen gelagzaal (zie foto). Boven de tap, op de decoratieve brouwketel, is het bord “Hoegaarden bierdorp” verschenen. Die staan sedert dit jaar ook aan de gemeentegrenzen in Hoegaarden.

De foto’s komen via Luc Vandeplas. Zijn band “De Totale Waanzin” is uitgenodigd voor een optreden in Austin. Alleen lijkt de tijd dat Hoegaardse brouwers zo’n stunt zouden sponsoren voorbij.

 
Raymond Billen

Armistis 2018 – Repeteren en filmen voor 25 jaar Waanzin

Het Laatste Nieuws
Dit jaar brengt de Totale Waanzin het 25ste Armistisconcert, een combinatie van muziek sketches en theater onder het thema ’25 jower Waanzin’. Zoals steeds wordt dit in het Hoegaardse dialect gebracht. Bij deze gelegenheid wordt ook een nieuwe CD van de Totale Waanzin voorgesteld.
Tijdens de repetitie van één van de sketches
 HCH Tijdens de repetitie van één van de sketches

De muzikanten zijn al maanden aan het repeteren en ook de toneelgroep is zeer actief, want dit jaar wordt er niet alleen live toneel gebracht, maar er werd ook gefilmd op echte locaties. De filmopnames zijn ondertussen al voltooid. Om iedereen de kans te geven dit spektakel ‘zittend’ mee te maken, zijn er dit jaar drie voorstellingen gepland. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, brengt De Waanzin een bloemlezing van hun muziek vanaf 1993 tot nu, met tussendoor een korte geschiedenis van de groep met de hoogtepunten en andere memorabele momenten. Daarnaast zijn er nog gastoptredens van lokale vedetten gepland. Bij deze gelegenheid brengt de Totale Waanzin ook een nieuwe cd “Zot van Oech” uit met 17 niet eerder verschenen liedjes. Deze nieuwe cd is in primeur te verkrijgen tijdens het ‘Armistis konsaar’ in het Paenhuys. Reserveer alvast voor vrijdag 9 en zaterdag 10 november om 20 uur of zondag 11 november om 14.30 uur. Toegang: 10 euro. Contact, info en voorverkoop: Clara.bessemans@gmail.com of www.detotalewaanzin.be

Alle categorieën