Archive 2016

Gorgon neemt afscheid met kerstboodschap – Het Laatste Nieuws

De Totale Waanzin bracht onlangs het 23ste Armistis concert en dat was meteen het laatste optreden van de 69-jarige Gorgon Romme, die jarenlang de drummer was van de Totale Waanzin. Om familiale redenen stopt hij ermee. Luc Vandeplas, drijvende kracht achter de Waanzin: “We hebben Gorgon proberen te overtuigen om verder te doen, maar zijn besluit lijkt definitief. De avond van het laatste concert heeft hij zijn drumstel mee naar huis genomen. We hebben hem toch nog kunnen overtuigen om deel te nemen aan onze muzikale kerstboodschap”.

De Totale Waanzin heeft vandaag een muzikale kerst- en nieuwjaarsboodschap ingezongen. “We maakten een eigen kerstlied in het Hoegaards dialect, en daar gaan we nu nog videobeelden en foto’s aan toevoegen, samen met onze grappige kerstwensen. In totaal duurt dat anderhalve minuut. We sturen die boodschap naar alle mensen waar we een e-mail adres van hebben en zetten het op Youtube. We gaan er ook een full versie van maken. We gaan ook werken aan onze nieuwe cd die hopelijk volgend jaar klaar is.” (HCH)

Gorgon Romme aan zijn drumstel.

Drummer neemt afscheid, na zestig jaar – Het Nieuwsblad

Drummer neemt afscheid, na zestig jaar
Gorgon Romme. FOTO: FACEBOOK
HOEGAARDEN – Gorgon Romme heeft zijn laatste liedje begeleid bij De Totale Waanzin.

Gorgon Romme, nu 69, begon te drummen toen hij negen was. Hij bleef aan de slag bij harmonies en orkesten tot nu. Op 11 november begeleidde was hij voor het laatst De Totale Waanzin. “Dat laatste liedje heeft pijn gedaan”, bekent hij. Hij maakte toen geen melding van zijn afscheid. De “kolderband”, ontstaan als een a-muzikale groep in de middenleeftijd, zal het zonder een van de professionele sterkhouders moeten stellen. Gorgon moet ermee kappen om familiale redenen. Hij is met muziek opgegroeid, als zoon van Karel Romme. Die was 47 jaar dirigent van de harmonie Vrije Muziekliefhebbers. Gorgon is ook een van de drie Belgen die werden genoemd naar de patroon van Hoegaarden, de Romeinse veldheer Gorgonius.

‘Totale Waanzin’ beloont Hoegaards talent – Het Laatste Nieuws

© Foto HCH

Onder de titel ‘Ôgere àjt talènt’, trok de Totale Waanzin tijdens het Armistis konsaar in het dialect, op zoek naar Hoegaards talent. Een vakkundige jury, voorgezeten voor Chris Michel en Mariette Peeters, reikte de prijzen uit. Zo speelde Kris Hendrickx fluit, zong Hugo Tritsmans een lied van Jimmy Frey, en kwam Tom Groeseneken met een didgeridoo. UBRT, één van de stichters van Waanzin, bracht een gedicht van Freek Dumarais op muziek. Leuvenaar Toets Thielemans, maar nu Hoegaardier, bracht een Hoegaardse versie van kroegen rond de Plèk, René Kerryn zong ‘Een Ster’ en had een hele supportersclub van de gemeente bij, terwijl Walter Maho de plaatselijke Will Tura een gesmaakte vertoning gaf. Tenslotte bracht een Ukulele Trio, bestaande uit vier leden, nog een ode aan Will Tura.