2003 – Kroegentocht met minder cafés

Kroegentocht met minder cafés, maar een pak meer optredens Tiense Zwarte Duivels aan tiende editie toe

Tienen 20-09-2003 Het Laatste Nieuws – Christian Hennuy

Vanavond organiseert voetbalclub De Zwarte Duivels voor de tiende maal een Kroegentocht, in het hart van de suikerstad. Dit initiatief is een ware klassieker in de Tienen en hoewel het aantal deelnemende kroegen werd beperkt tot acht, worden minstens 500 Tienenaars verwacht die de hele tocht afwerken. «Meer dan anders, want met 13 cafés zoals in het verleden, is het voor veel mensen onmogelijk om de hele kroegentocht tot het einde te volgen. De kwaliteit voor deze tiende editie is verzekerd, want overal worden live-acts gebracht», zegt voorzitter André Jordens.

Christian HENNUY

«Onze club bestaat al meer dan dertig jaar, maar we hebben altijd wel meer georganiseerd dan voetbal alleen», vertelt André Jordens. «We organiseren bijvoorbeeld elk jaar een quizavond en omdat we veel oud-studenten onder onze leden tellen ook nog een cantus. Zo startten we negen jaar geleden met een kroegentocht, zodat we nu aan de tiende editie toe zijn.»

Live-act

Voor deze jubilieumeditie werden hoge eisen gesteld. Elke deelnemende kroeg moest een live-act hebben. Discobartoestanden waren dus uit den boze. «Vandaar dat we het aantal deelnemende cafés tot acht beperkt hebben. Zoals steeds krijgt wie de volledige toer aflegt een T-shirt. Enkele jaren geleden wilde een groep vrouwen de kroegentocht twee keer doen, om elk twee T-shirts te hebben. Ze namen het reglement nogal letterlijk en dronken in tweemaal dertien kroegen. Ze waren dan ook crimineel zat. Met acht kroegen is het realistischer om de finish te halen», lacht André Jordens.

«Met deze Kroegentocht willen we ook de drempelvrees bij de mensen wegnemen om eens een ander café binnen te stappen. Gezelligheid primeert. Het is echt niet de bedoeling dat iedereen zich lazarus drinkt.»

Deelnemers

Deelnemende cafés zijn Den Griffoen met Sue Price Act, Den Aflaat met Bailjumpers, parochiecentrum PC’ke met de Sletnetband, de Parterre met de Totale Waanzin, Patria met een Surprise Act, Greta & Simonne (Serin) met de Veldendroppers, Tiffany’s met Femtex en ten slotte de Vlegel met Bottle O’B(l)ooze. De start is voorzien om 21 uur op zaterdag 20 september.

De deelnameprijs bedraagt 2,50 euro.