Zot van oech

De neuve CD “Zot van oech” mé 17 neuf léekes

Er staan 17 nieuwe liedjes in het dialect op de nieuwe CD. De muzikanten die dit realiseerden zijn Heidi Ickmans (trekzak), Clara Bessemans (zang), Paul Vlayen (gitaren, banjo, harmonica, zang), Michel Evers (bas), Luc Vandeplas (gitaar, fluit), Gert Depré (zang, gitaar, doedelzak), Walter Maho (drums, percussie), Jan Stuerbout (accordeon, piano, zang) en Ivan Burvenich (geluid en de techniek.

De Totale Waanzin nam in de Smidse van ’t Paenhuys in april 2003 een eerste live CD op. Het ging om een opname in de kroeg met vooral liedjes over bier en vrouwen. ‘Zatte Minse’, zo luidde de titel van de CD, waarop Ubrt 10 jaar Totale Waanzin aankondigde. Aan het einde van dat jaar vierde de Totale Waanzin immers zijn 10de verjaardag. In november 2008 bracht de Waanzin tijdens het Armistis concert, een voorsmaakje van een nieuwe ‘Oowgedse Revu’. Het stuk “In den Aimel” werd gepresenteerd, en tegelijk werd de nieuwe, gelijknamige CD voorgesteld. Hierin ook de ondertussen klassiek geworden afsluiter van elk concert ‘Land van beuj en biejete’, het Hoegaards volkslied.

De Waanzin bracht in 2012 nog de CD ‘Oude liefde roest niet’ uit, in het kader van een Leader-project. Maar hier ging het om oude liedjes in het Nederlands, volksliedjes die tijdens lokale feesten tot in de eerste helft van vorige eeuw werden gezongen.

Nu dus opnieuw een echte dialect-CD.

Alle categorieën