Archiveer 29/10/2019

Waanzinnig Armistis-concert komt eraan – Het Laatste Nieuws – 29 oktober 2019

De Waanzin in volle repetitie met één van de plaatselijke artiesten: Chris Michel
 Christian Hennuy De Waanzin in volle repetitie met één van de plaatselijke artiesten: Chris Michel

De Totale Waanzin is gestart met een weddenschap in 1993. Tijdens een laat tooggesprek in ’t Paenhuys tussen Luc Vandeplas en muziekleraar Paul Vlayen, werd de weddenschap aangegaan om in drie lessen zelf rock ’n roll te kunnen spelen. Zo is de groep ontstaan. Jaarlijks rond 11 november wordt een Armistis-concert gegeven, nu al voor de 26ste maal.

 “We hebben dit jaar hetzelfde beproefde recept gehanteerd, met onze muziek en sketches van het Armistis theatergezelschap. Dit bestaat uit een twintigtal mensen en dit jaar hebben we enkele nieuwe jonge krachten aangetrokken. We hebben 11 sketches gefilmd op locatie en die wisselen we af met live sketches, ook om het tempo van de vertoning hoog te houden. We spelen met de Totale Waanzin een aantal van onze ‘hits’, en voor 95% zijn het liedjes die we vorig jaar niet gespeeld hebben. Het voordeel als je uit een ruim repertoire kunt putten. Verder komen ook enkele lokalen vedetten, zoals Chris Michel en Fred Depré, liedjes zingen in het dialect, en is er weer een ‘Guy Puyneers’ moment, waarbij overblijvende Straatmuzikant Herman Vandermeulen als ‘Ich en éjà’, een liedje komt brengen”, aldus Luc.

Scenarist Luc Vandeplas vooraan, met achteraan klank- en lichttechnicus Ivan Burvenich
 Christian Hennuy Scenarist Luc Vandeplas vooraan, met achteraan klank- en lichttechnicus Ivan Burvenich

Het concert start op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november telkens om 20 uur in het Paenhuys. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de kassa. Info en reservatie: 0496/72.53.07, www.totalewaanzin.be

Armistis 2019 – Volle Petrol – Nieuwsblad 6 oktober 2019

“Volle Petrol”: liedjes en sketches bij Totale Waanzin

"Volle Petrol": liedjes en sketches bij Totale Waanzin
Vorig jaar. FOTO: RAYMOND BILLEN

HOEGAARDEN – De Totale Waanzin brengt de 26e editie van ‘Den Armistis’, de revue in het weekend van 11 november.

Het is een combinatie van muziek, sketches en theater onder het thema Volle Petrol.
Om iedereen de kans te geven dit spektakel in het Paenhuys ‘zittend’ mee te maken, zijn er opnieuw drie voorstellingen gepland. Reserveren is absoluut aanbevolen.
Naast de Waanzin treden er gasten op: Fred Depré, Chris Michel, Christian Hennuy en Herman Vandermeulen (deze laatste als vroegere Tiense Straatmuzikant, nu ‘Ich en éja’). Tussendoor worden de sketches ingepast, soms vooraf gefilmd op locatie, andere live op het podium.
Data:
Vrijdag 8 november – 20u
Zaterdag 9 november – 20u
Zondag 10 november – 20u

Voorverkoop: 10 euro, door reservering via storting op rekeningnr. BE45 0689 3181 7389 van De Totale Waanzin, met vermelding van uw naam, het aantal plaatsen en de
gekozen dag. (zaterdag is bijna uitverkocht)