2012 – De terugkeer van Janneman

15-11-2012 Het Laatste Nieuws 

Accordeonist en orgelist Jan Stuerbout, of Janneman, was lid van de Totale Waanzin bij de start van de groep 19 jaar geleden, maar hij verliet de Waanzin omdat hij toen nog werkte en te veel solo-optredens had. Nu is de verloren zoon weergekeerd en opnieuw vast lid van de Totale Waanzin. Op het jongste Armistis-concert maakte Janneman een opgemerkte rentree. De Totale Waanzin, die steevast liedjes brengt in het Hoegaards dialect, blijft niet bij de pakken zitten. Op 9 december komt een nieuwe CD uit “Oude liefde roest niet”. (HCH)

Armistis 2012 – Verloren zoon keert weer naar De Totale Waanzin

Het Nieuwsblad

De Totale Waanzin brengt op de vooravond van Wapenstilstand zijn jaarlijks concert voor den Armistis. Met een paar verrassingen.

Luc Vandeplas: ‘We zijn nu meerderjarig. Dit is de negentiende show. Dus hebben we stemrecht gekregen en mochten we onze liedjes kliezen. Uit de 120 van de voorbije jaren weerhielden we er 25. Die brengen we op op zaterdag 10 november, in het Kouterhof, onder de naam ‘Mowager en gezont’. Er zijn een paar verrassingen bij: er komt een verloren zoon opdagen en er vallen in zijn zog andere ongenode gasten op.’

De groep vijftig-plussers die negentien jaar geleden muziek leerde maken en daar dialectliedjes bij arrangeerde, pakt opnieuw uit met De Maskes van Ogere, Kongai, Pallemezondag, Pjerke Sailes, de Kaddedou, Faike Gazet, enz. Daarbij komt het onlangs in het dialect uitgevoerde lied van Sing for the Climate. Als slot hoor je de Hoegaardse Hymne ‘Land van Bier en Bieten (*). Er is een tekstboekje beschikbaar.

In de zaal is nog de cd ‘In den Aimel’ te koop (12 euro), uitgegeven op basis van een vorige revue. Op 9 december komt de volgende cd uit met de zelf verzamelde oude liederteksten uit de streek. Die werden in een vorige show gezongen door enkele senioren en De Waanzin. Radio 2 besteedde er woensdagnamiddag ook aandacht aan. De radio bracht live-uitvoeringen, voor de gelegenheid vanuit de Velo Droom van Hoegaarden.

(*) Ingrediënten kunnen wijzigen.

Voorverkoop 8 euro, kassa 10 euro;

Alle categorieën