2009 -Orde van Sint-Gorgonius voor Clara Bessemans

Het Nieuwsblad 27 september 2009



FOTO: RAYMOND BILLEN
HOEGAARDEN – In het Paenhuys nam Clara Bessemans, na 28 jaar, afscheid als permanent verantwoordelijke van het jeugdhuis. Ze ontving bovenop de geschenken o.a. de gemeentelijke Orde van Sint-Gorgonius.

Burgemeester Jean-Pierre Taverniers sprak als laatse van zes en toverde een medaille uit zijn zak: de Orde van Sint-Gorgonius. Die was door de gemeente nooit eerder toegekend aan een vrouw. Het was ook de eerste die deze burgemeester uitreikte.

Clara werd alom geprezen voor haar luisterend oord, haar inlevingsvermogen, haar oeganisatorische aanpak. Ze stguurde in het Paenhuys het onthaal en de evenementgen in goede banen en bouwde de cursussen uit tot een populair medium met jaarlijks zeshonderd deelnemers. Clara zelf betrok haar man Michel en kiinderen Henk en Veerle in de hulde.

Op de foto Gorgon (niet die van de orde), Clara met haar zus en broer. Rechts (nipt) Veerle.

 

    

2009 – Clara Bessemans, eerste vrouw opgenomen in de orde van Gorgonius !

Blog Marleen Lefevre. 27 september 2009

Dikke proficiat aan Clara ! Gisteren op haar afscheidsfeest als ‘permanent verantwoordelijke’ van het Paenhuys was er een heel eerbetoon met als ‘kers op de taart’ de opname in de orde van Gorgonius. Burgemeester Taverniers gaf haar deze erkenning, met bijhorende medaille.

En… Clara is de eerste vrouw die deze huldiging krijgt. Voorgangers zijn onder andere Geert Clément, Jan Dewachter en meester Guilluy.
Dik verdiend door Clara.
Het feest was the max. Stijlvol, met gracieuze ontvangst in de prachtige tuin en met zelfgemaakte liedjes voor Clara.
Clara wordt opgenomen in de orde van Gorgonius
 
Clara samen met voorzitter Luc

Alle categorieën