Tijdens een laat ”tooggesprek” in ”t Paenhuys tussen Luc Vandeplas en muziekleraar Paul Vlayen, die een jaar eerder was gestart met gitaarlessen – de latere Galm -, werd de weddenschap aangegaan om in drie lessen blues en rock & roll te spelen. Luc belde enkele leeftijdsgenoten en op 10 november 1993 kregen ze uitleg over het eerste muziekinstrument: de drums. Iedereen nam om beurt plaats achter de trommels en klopte min of meer in de maat. In de 2de les kwam de bas aan de beurt en zo ging het verder tot iedereen ”zijn” instrument had gevonden.

Als groepsnaam werd ”De Totale Waanzin” gekozen, want dat was de spontane eerste reactie van Brigit – de vrouw van Luc -, op deze waanzinnige onderneming. De oorspronkelijke groep bestond uit Clara Bessemans, Mariette Peeters, Janneman Stuerbout, Michel Evers, François Veeckmans, Luc Vandeplas, Paul Baumans, Patrick Ladangh en Ubrt Mannaerts. Paul Vlayen stond toen aan de kant als ‘muziekmeester”.

Nu, 18 jaar later, denken ze eindelijk ”meerderjarig” te zijn … Dus een ideaal moment om tijdens een ”jubileum Armistisconcert” een overzicht te brengen van 18 jaar Waanzin in Hoegaarden. <br />Christian Hennuy, auteur van de ”Kroniek van Hoegaarden” (1978- 2007), Chris Michel en Mariette Peeters begeleiden ons doorheen die 18 jaar aan de hand van historische feiten en anekdotes, grappige voorvallen en memorabele optredens. Dit alles binnen de Hoegaardse context!

Ook alle groepsleden van het eerste uur zijn terug van de partij.

Dit wordt opnieuw een onuitgegeven muzikaal spektakel…

 

Stemmen voor de Eindloze in het Paenhuys – Het laatste nieuws 18/12/2019
Read more.
Armistis 2019 – G’auf mig vér de zot
Read more.
Volle Petrol – Fotoalbum
Read more.
Totale Waanzin geeft “Volle Petrol” op den Armistis – Het Nieuwsblad – 7 november 2019
Read more.
Bedankt!
Read more.
Waanzinnig Armistis-concert komt eraan – Het Laatste Nieuws – 29 oktober 2019
Read more.
Armistis 2019- – Volle Petrol – Het Laatste Nieuws
Read more.
Armistis 2019 – Volle Petrol – Nieuwsblad 6 oktober 2019
Read more.
Armistis 2019- – VOLLE PETROL – Uitnodiging
Read more.
Armistis 2019 – VOLLE PETROL – Folder
Read more.