2012 – Vertelavond in bruin café

27-10-2012 Het Laatste Nieuws

Hoegaarden Schrijft! organiseerde donderdagavond een vertelavond in het bruine café bij Brem. Lucky Vandeplas bracht, samen met de Totale Waanzin, verhalen over figuren van vroeger.

Daarbij ook zijn grootvader Jukke Mejnes, die de Duitsers zeker niet in het hart droeg. Jukke zong ook regelmatig oude droevige liedjes, meestal over sterfgevallen. “We hebben een paar jaren geleden mensen gevonden die deze liedjes nog kenden. We hebben er nu ook een CD van gemaakt. Deze komt op 9 december uit”, aldus Luc Vandeplas. Verder volgden nog verhalen over de dichter Freek Dumarais, in Hoegaarden ‘Fààj van de gazètteman’ genoemd. Hij schreef ooit nog een gedicht voor de Totale Waanzin. Tenslotte werden er verhalen verteld over Janabel die met een gevleugelde fiets over een holle weg probeerde te vliegen en Waar Peejs van Aatem, de man die steeds een fiets aan de hand had, maar er nooit op reed. Na Luc Vandeplas kwamen nog een aantal andere vertellers aan de beurt: Geert Derom, Patrick Ladangh, Alain Vanderborght en tenslotte Hikke Takke Toe. (HCH)

CD met vergeten volksliederen ‘Oude Liefde…’

Het Nieuwsblad

Georges Nicolaes en Mariette Peeters. FOTO: IF
 
HOEGAARDEN – ‘Oude liefde roest niet’ is de jongste cd van De Totale Waanzin.

Op 9 december komt een volgende cd uit met liederen uit Hoegaarden: ‘Oude liefde roest niet’. Het is een verzameling van oude (bijna) vergeten volksliedjes uit onze streek, door De Waanzin op muziek gezet in een eigentijds arrangement. Van deze liederen bestonden geen gedrukte teksten of muziekarrangementen. Ze werden gezongen tijdens familiefeesten en werden zo doorgegeven aan de volgende generaties. De Waanzin ontdekte’een aantal 80-plussers die het repertoire nog beheersten. Zij hebben die oude liederen ingezongen.

U kan deze CD nu reeds reserveren via info@detotalewaanzin.be of bij een van de groepsleden.

Alle categorieën